Meer weten over autsime

Diagnostiek en hulp met inzet van paarden

Meer weten over autisme

Meer weten over autisme

 

Iedereen heeft autistische trekken. Het zit als het ware in je karakter. Ik bezit er ook aardig wat. Wist je dat de gemiddelde bevolking ongeveer 50% van alle autistische kenmerken bezit? Toch betekent dat niet dat je dan autistisch bent, ook niet een beetje.


Bevolkingsonderzoek

Professor Simon Baron Cohen heeft zich verdiept in autistische trekken onder de hele bevolking. Hij ontdekte dat de helft van de mensen ongeveer 50% van alle autistische trekken (kenmerken) heeft. Een heel gemiddeld aantal, maar toch vond ik het verrassend veel.

Maar wanneer ben je dan autistisch?

Het diagnose gebied begint wanneer je rond 70-75% van de autistische kenmerken bezit. Toch is er een duidelijk grijs gebied. Dat komt omdat er mensen zijn met veel autistische kenmerken, maar die daar prima mee kunnen leven. Anderen kunnen minder kenmerken bezitten, maar daardoor een depressie bij ontwikkelen. Dat kan o.a. te maken met de omgevingsfactoren.

Een diagnose is alleen aan de orde, wanneer het je functioneren (en bij kinderen vooral de ontwikkeling) in de weg staat.  De diagnose kan alleen klinisch bepaald worden door een GZ psycholoog of psychiater. De methode van vaststellen ligt vast is de DSM. Een statisch handboek voor psychische stoornissen dat als standaard in de psychiatrische diagnostiek wordt gebruikt. 

Klik hier het overzicht van alle autistische kenmerken.

Is iedereen autistisch