Schrijf mee in mijn dagboek

Mijn dagboek blog

Mijn dagboek blog

Mijn dagboek blog

 

 

Alle reacties zijn welkom. Dat mogen complimenten zijn, maar ik verneem ook graag wat er nog ontbreekt of wat je niet goed vindt. En ik zou het enorm waarderen als je ook jouw verhaal met ons wil delen. Deze site moet zich blijven ontwikkelen en dat kan heel goed met jullie hulp! Alvast bedankt voor je reactie.

Life is so freaking hard en so unfair. Why am I the one who is in pain? What did I do wrong? But that’s just the thing. I did nothing wrong, of course I made some mistakes here and there but I’m very sure I do not deserve to be drowning in my own sadness. Yet here I am, waiting for the day to be over. Always telling people that I will be okay, that I am okay, that I am fine but I am not.

De wet is weer aangepast. Ze hebben bij de regering bedacht dat scholieren van het reguliere en speciale onderwijs gelijke rechten hebben. Dat betekent dat wij het als ouders maar moeten uitzoeken. Toevallig ligt het dichtstbijzijnde speciaal onderwijs op 26 km van ons huis... Dan mogen we dezelfde rechten hebben, maar wij krijgen niet dezelfde mogelijkheden....

Wisten jullie dat er in Nederland maar liefs 16.000 kinderen niet naar school gaan vanwege gedragsproblemen? Uitgekotst door het systeem.

De gemeente bepaalt tegenwoordig de noodzaak en de toegang voor jeugdhulp. Persoonlijk vind ik het 'van de zotte', dat een amtenaar van de gemeente gaat bepalen òf en hoeveel zorg mijn kind nodig heeft. In de nieuwe wet is niet eens omschreven aan welke criteria (eisen) iemand moet voldoen om die indicatie te mogen stellen.  Wij waren met stomheid geslagen toen wij voor het eerst kennis maakte met de gemeente; 'Deze wet is een bezuigingsactie, er moet 40% van het budget af, dat geldt dus ook voor uw kinderen!'