Autisme nieuws

Autisme nieuws

Autisme nieuws

Autisme nieuws

Het laatste nieuws en andere interessante weetjes. Heb je een tip, geef het door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er komt steeds meer aandacht voor ondergediagnostiseerd autisme bij meisjes en vrouwen. Omdat autisme zich bij vrouwen anders uit dan bij mannen, wordt autisme bij vrouwen vaak niet opgemerkt. Dit leidt ertoe dat vrouwen vaak heel lang hebben getobd voordat ze wisten wat er aan de hand was met alle gevolgen van dien.

Analyse: steeds meer zelf doen. Gemeenten komen zelf kijken welke zorguitgaven echt nodig zijn. Toch resulteert ook dit systeem in rechtsongelijkheid. En ruim 40 procent vindt dat zijn gemeente onrealistische verwachtingen heeft van de ondersteuning die hij uit zijn netwerk kan verwachten.

Uit de derde kwartaalrapportage 2015 van de Monitor Transitie Jeugd blijkt dat de problemen rondom jeugdhulp niet afnemen, maar juist in ernst en omvang toenemen. Mensen weten niet dat ze recht hebben op onafhankelijke cliëntondersteuning en de toegang tot passende zorg en ondersteuning is vaak ver onder de maat. 

Er is lang gedacht: als je autisme hebt, dan valt daar weinig aan te doen. Maar dat achterhaalde idee begint te veranderen.

‘Autisme bepaalt niet mijn hele persoonlijkheid, ik ben op de eerste plaats kind.’ Hoe denken kinderen zelf over hun stoornis in het autistisch spectrum? Lees hier de 10 dingen die je moet weten over kinderen met autisme. De 10 dingen zijn gemaakt door kinderen zelf en vanuit hun eigen perspectief. Voor de mensen die met hen omgaan.